Sähköpostiin tuli tarjous uudesta maistelumenusta. Tietysti otimme tarjouksen vastaan. Siitä tuli loistava reilun kuuden tunnin illallinen.
Oli hienoa, että sali oli täynnä ja yllättävästi suurin osa asiakkaista näytti olevan paikalla omalla rahalla. Ruokakulttuuriin ollaan siis valmiita panostamaan. Sali tekee vieläkin vaikutuksen. Ei liikaa ei liian vähän. Hyvin elegattia.
Ilta alkoi Ruinartin shamppanjalla. Sen viereen tuotiin pieni foliopussi, jossa oli erilaisia juuteslastuja. Niiden kanssa tarjottiin kolme erilaista dippiä, ruskistettua voita, tilliä, savua. Siitä jatkettiin suklaalla päällystettyihin hanhenmaksatikkareihin. Tikkari suli suussa tyylikkäästi; ensin suklaa ja sitten maksa. Siirryttiin päivitettyyn klassikkon, friteerattua ankannahkaa. Sen päällä oli kanelia ja sokeria. Olisin voinut vannoa syöväni korvapuustia! Lähes läpinäkyvä tattipizza päätti snaksit
Siirryimme keittiön tervehdyksiin. Aluksi saimme kolme pientä ruokaa. Jäätelötöttörö oli tehty turskasta ja perunasta. Canneloni juustosta ja kinkusta. Pyykkipojalla kiinnitetty rulla sisälsi näkkileipää ja revittyä vasikkaa. Puhtaita makuja, jossa esillepano sisälsi yllätyksen. Toisena teemana oli parsa. Valkoista parsaa, parsajäätelöä, parsalientä ja sitruslunta. Sitruslumi toimi kuin kevyt hollandese-kastike, toi tarvittavaa happoa annokseen. Hyvin, hyvin hienostunutta.
Oli ensimmäisen eturuuan aika. Japanilaisottain pikkelöityjä kasviksia ja tryffelipyreetä. Todella onnistunut kombinaatio, jossa maut ja tekstuurit toimivat upeasti yhteen. Tällaista kasvisruokaa lisää!
Seuraavaksi saimme tartaletin kuningastaskuravusta. Se tarjottiin pöydän ääressä nestemäisessä typessä keitetyn salaatin kera. Jokseenkin teatraalista. Lautasella oli myös merileväkaviaaria, katkarapu sipsi ja yrttidressing sekä naurisjäätelöä. Tässäkään ruuassa ei oltu jääty pohtimaan vain makuja vaan tekstuurit ja komponenttien erilaiset lämpötilat tekivät huolitellun vaikutuksen.
Perinteistä ankanmaksa-annosta oli hieman päivitetty. Se oli saanut nyt seurakseen raparperigelen, -jäätelön ja -vaahdon. Pöydässä annoksen päälle raastettiin jäistä ankanmaksaa. Lisää teatteria! Tästä pidämme!
Jatkuu...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti