CDn lounaslista on tullut puhelimeeni jo pitkään, mutta ei ole oikein ollut oikeaa aikaa ja seuraa. Odotukset tietysti korkealla ja onhan jo sisäänkäynti vaikuttava. Kaikki on hyvin, hyvin harkittua. Lounaslistalla on etu-, pää- ja jälkiruoka alle 40 euron hintaan. Saatavilla on myös lyhyet versiot yllätysmenuista. Olimme herraseurueena paikalla ja valitseimme tuon lounaslistan.
Lounas alkoi yllätyksellä keittiöstä. Paistettua naurista, palsternakkaa ja puuteroitua tryffeliä. No, ei kai se paljon vaikuttavampi voi olla. Tryffelin ja paahtuneen juureksen aromit sointuivat upeasti yhteen.
Tarjoiliamme ilmoitti jo tilatessa, että listan Rosolli ei ole ihan perinteinen. Hän olisi sen sisällön selittänytkin, mutta halusimme säilyttää yllätyksen. Rosolli oli asetelma juureksia ja juureshyytelöitä, joita säesti erilaiset maitopohjaiset, juuresmausteiset ja -värjätyt vaahdot. Niin Välimäkeä, niin hienostunutta.
Pääruoka oli luomuankkaa, sieniä, juureksia ja belugalinssejä. Upea syksyinen ruoka. Voivatko kuivatut suppilovahverot olla näin kauniita? Tämä kaiken läpäisevä käsityötaito ja yksityiskohtiin paneutuminen on kyllä ihailtavaa. Mitä tästä voi sanoa? Umamia, tekstuureja, balanssia...
Espresson viereen tuli vielä kokoelma pikkuisia. Pullavaahtokarkki ja lusikassa ollut pähkinätorni olivat varmaan mieleenpainuvimmat.
Jos pystyy hillitsemään itsensä ja syö ainoastaan lounaslistan 3 ruokalajia, on CDn lounaan hinta/laatusuhde lyömätön. Toisaalta mennä CDhen on aina juhlan paikka, joten usein lasiin tulee kelpo viiniä, espressoja kuluu ja laskun loppusumma kasvaa. Ei tänne mennä syömään; tänne mennään kokemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti