torstai 24. marraskuuta 2011

Demo kynttilänvalossa

Jussin toivomuksesta Demossa nautiskelmassa. Otimme viiden ruokalajin keittiömestarin menun ja 'erityisen hyvät' ruoille valikoidut viinit. Viinit ovat tarjoilijan mukaan kellariviinejä, joita ei yleensä saa laseittain. Erittäin hyvä valinta tälläkin kertaa.


Kokin tervehdyksenä saatiin kuhajugurttia ja tilliwasabipyrettä. Päällä maalaisleipäsipsi. Sen jälkeen munakoisokeitto, joka kaadettiin savustetun tomaatin ja ankkakroketin päälle. Pohjalla masacarponeyrtticreme. Ihanaa keittoa ja savustettu tomaatti oli uusi elämys. Tämän jälkeen annos makoisaa maa-artisokkaa ja alban tryffeliä.
Pääruokana oli vasikkaa kolmella tavalla: kieltä, sisäfilettä ja poskea. Lisänä aivan upeaa tattipyrettä ja punaviinikastiketta.

Juustot olivat kaikki maistuvia, lampaanmaito-, vuohenmaito- ja lehmänmaitojuustoja - vaikka yleensä en edes suostu syömään vuohenjuustoa.

Jälkiruoaksi ananasjäätelöä, sitruunavaahtoa, kookoshyytelöä ja pähkinärouhetta. Annoksen asettelu oli hurmaava.

Viineistä suosikiksemme muodostui punaviini, joka oli samalla kevyttä ja maukasta.

Pienimuotoinen pikkujoulumme oli upea ilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti