maanantai 24. lokakuuta 2011

Bistro Helsinki 15 illalla


Illan teema oli illallinen hyvän ystävän kanssa. Ravintola näyttää hyvältä pimenevässä illassa. Aloitimme Clouetin kuohuvalla, joka ei tälläkään kerralla pettänyt. Menu ei ole kovin iso; 4 alku- ja pääruokaa sekä pari jälkiruokaa, juustojakin saa. Päädyimme punajuureen ja kampasimpukoihin. Tarjoilijamme lupasi vastata viinivalinnoista.


Alkuruuan dualismi oli onnistunut. Punainen ja valkoinen, makea ja suolainen, lämmin ja kylmä oli mielestämme eturuuan idea. Lämmin tartaletti punajuurijäätelön kanssa oli toimiva ja, jos punaruuri kävi päälle, pystyi sitä lievittämään vuohenjuutokreemillä. Oikein mielyttävää ja kaunista. Alkuruuan kanssa joimme Metzin Pinot Gris:tä, jonka kukkea maku jaksoi urheasti kaikkien ruuan happojen läpi.


Pääruuaksi oli kampasimpukoita, lohimousseliinia ja sahramirisottoa. Risotot tämä ravintola osaa, joten hyvälle alustalle rakennettiin. Kampasimpukat maistuivat tuoreelta ja paisto oli kunnossa. Kampasimpukkavaahto oli todella kuohkea. Lohi oli ihan ok. Pääruualle tarjoiliamme toi Metzin Rieslingin, joka oli turvallinen valinta


Jälkiruuaksi omenapiirakkaa ja mantelijäätelöä. Näin tultiin takaisin alkuruuaan ideoihin väreissä ja lämpötiloissa. Ei valittamista. Päälle vielä espressoa ja grappaa.


Mukava, osaava palvelu ja luotettava keittiö ovat tämän paikan valtit. En ole täällä vielä kertaakaan törmännyt suurempaan ongelmaan palvelun tai ruuan kanssa, Se on todella kunnioitettavaa. Ihan halpahan paikka ei ole. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti