Ajauduimme Helin kanssa Karl Johaniin lauantaileffan jälkitunnelmissa. Onneksi soitimme ravintolaan ennalta ja saimme viimeisen pöydän. Ravintola on ollut paikallaan "aina", mutta tila näyttää vieläkin tuoreelta. Kuplivista ravintolalla on vain kuohuviiniä laseittan. Sillä siis alkuun. Menu on melko klassinen. Tämä alkaa olla Helsingissä harvinaista. Valitsimme alkuun etanoita ja pääruuaksi porsaan niskaa. Viinilista on vaihtumassa ja saimme hienon esittelyn "tiskin alta" löytyvistä viineistä. Päädyimme Artadin moderniin Riojalaiseen punaviiniin. (59e)
Etanat olivat mureita ja gorgonzola ei liikaa hallinnut makua vaan etanan omakin maku pääsi esiin. Porsaan niska oli hyvin onnistunut annos. Liha oli mureaa, osin hyytelömäistä ja syvän makuista. Niskaa tuki samettinen selleripyree, jossa oli hieno kiilto. Kaikki komponentit olivat hyvin tasapainossa. Jälkiruuaksi otin omenapiirakkaa ja mantelijäätelöä. Parasta piirakassa oli rapean, murenevan taikinan ja sitkeän omenan vuoropuhelu; klassista ja hyvää. Espressokin oli huolella valmistettu. On helppo ymmärtää, että ravintola näyttää olevan melkein aina täynnä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti