torstai 15. syyskuuta 2011

Groteskin ruoka yllätti


Siitä on kauan, kun olen käynyt Groteskin ravintolapuolella (Baari ja terassi ovat Helsingin elittiä) ja en oikein tiennyt mitä odottaa. Ajattelin varmaankin Demon kevytversiota. Listalla oli muutama menu, 3-6 ruokalajin yllätysmenu ja perinteinen menu. Kaikkiin vaihtoehtoihin löytyi viinisuositukset.
Illan alussa tarjoilijallemme oli sattunut jotain. Hymy ei todellakaan ollut herkässä ja kaikki oli hieman nihkeää. Aloitimme talon samppanjalla ja päädyimme 5n ruokalajin yllätysmenuun viineineen.
Ensimmäinen ruokalaji oli sienikeitto herkkutateista ja lampaakäävästä. Paahdetut sienisipsit toivat lisää suutuntumaa. Hyvin toimiva kokonaisuus argentiinalaisen tammisen valkoviinin kanssa. Seuraavaksi oli lohta, perunasalaattia ja pinaattipyreetä. Isoin yllätys oli lautasella olevien komponenttien määrä. Paljon monimutkaisempi kokonaisuus kuin olisin odottanut. Hyviä makuja ja kompleksinen suutuntuma. Saksalainen riesling toimi. Pääruokana oli nautaa, johon noin pääsääntöisesti suhtaudun varauksella. Nyt oli kuitenkin saatu aikaan hyvin maukas kokonaisuus, joka oli täynnä paahteista umamia. Lautaselta löytyi perunaa monessa muodossa, selleripyreetä ja oiva madeirakastike. Ranskalaisista rypäleistä puristettu italialainen punaviini säesti. Juustolautanen oli päivän yllättävin. Kolme pastoroimatonta juustoa, joista brie oli lähes unohtumattomassa kuosissa. Jälkiruokana oli porkkanakakkua ja jugurttijäätelöä. Ei valittamista siinäkään. Tarjoilijan hymykin oli tässä vaiheessa palannut. Kuppi espressoa ja grappa. 110 eur oli aika kohdallaan tästä kaikesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti